Vol programma bij bezoek aan Mierlo-Hout

Gepubliceerd op: 9 april 2019 13:25

Mierlo-Hout: Afgelopen zaterdag, 23 maart, bracht het college van burgemeester en wethouders en de raad een bezoek aan Mierlo-Hout. Na een warm ontvangst in De Geseldonk opende Jan Drouen, voorzitter van de wijkraad, het wijkbezoek met een welkomstwoord en een toespraak door burgemeester Blanksma. ‘Een wijk is pas een wijk als er echt in wordt geleefd en in dat opzicht doet het mij als burgemeester heel goed te zien wat hier allemaal wordt georganiseerd en welke initiatieven in de wijk worden ontplooid’ deelde zij met de deelnemers aan het wijkbezoek.

Wandeling door de wijk

Het vervolg van het ochtendprogramma bestond uit een wandeling door de wijk. Het gezelschap ging in groepjes uiteen om kennis op te doen over:
– Het nieuwe centrumplan voor Mierlo-Hout van Savant, Compaen en Qliq bij Alphonsus;
– De huidige sportaccommodaties en de wensen voor een nieuw sportcomplex
– Nei Skoen en ORO;
– De activiteiten en plannen van OBS ’t Hout, Kinderdagverblijf Villa Vrolijk en Jibb+;
– De aandachtspunten in het natuurgebied Groot Goor waaronder de ervaren hondenoverlast. Daarnaast werd tijdens de wandeling het zwerfvuil door de aanwezigen opgeruimd in het kader van de Landelijke Opschoondag;
– Het verkeer, de verkeersbeleving en de huidige parkeervoorzieningen bij de Hoofdstraat.

Daarnaast bezochten de aanwezigen eveneens de zogenoemde Cave, de jongerenruimte in De Geseldonk. Hier kreeg men uitleg over de jeugddisco, de Minor frisfeesten en de wens om het aantal activiteiten in The Cave voor oudere jongeren uit te breiden.

Project Kansrijk

Na de lunch gaf Jan Drouen, voorzitter van de wijkraad, uitleg over het Project Kansrijk Mierlo-Hout. Dit project heeft als doel dat iedereen in Mierlo-Hout mee kan doen. Om dit te kunnen realiseren zijn er al verschillende projecten gestart waaronder: een koffieochtend, welkomstpakketten voor nieuwe inwoners en ondersteuning bij buurtactiviteiten. Wijkwethouder Cathalijne Dortmans sprak haar waardering uit over de wijk en het wijkbezoek: ‘het is mooi om te zien dat de samenhorigheid in Mierlo-Hout zo groot is, een wijk waar mensen zich om elkaar bekommeren’.

Foto: (Knoops Fotografie).


Dit nieuwsbericht is 1412 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring