Dorpsplein Mierlo-Hout – Vanzelfsprekende ontmoetingen

Gepubliceerd op: 29 mei 2019 11:52

Het was mooi om te zien. Die interactie tussen jong, oud, raadsleden, wethouders en toevallige passanten. Op 23 maart jl. brachten het college van B&W en raadsleden een bezoek aan verschillende bijzondere plekken en initiatieven in Mierlo-Hout. Zo ook aan het Dorpsplein in wording. Om het bezoek te faciliteren hebben we wat laagdrempelige gezelligheid gebracht, een marktkraam opgezet, koffie, thee en ander gezond lekkers geserveerd. En wat gebeurt er? Mensen raken met elkaar in gesprek. Schoolkinderen, senioren en andere inwoners van Mierlo-Hout. Wat zou er gebeuren als we op het dorpsplein vaker spontane initiatieven vanuit het dorp de ruimte geven?

Afgelopen weken zagen we ook mooie voorbeelden van creativiteit en het faciliteren van ontmoetingen. Natuurlijk zijn we met z’n allen trots op Duncan Laurence en zijn winst tijdens het songfestival. Mooi is dat Duncan zelf vooral naar de muziek verwijst, de muziek als verbindende factor en muziek dat alles mogelijk maakt. Laten we dat meenemen in de ontwikkeling van het Dorpsplein Mierlo-Hout. Of, zoals een ander creatief brein schreef: Yes, we Duncan!

En er waren de verschillende Bevrijdingsfestivals en Koningsdag. Prachtige voorbeelden van hoe je mensen kunt binden door stil te staan bij gedeelde passies, overtuigingen en interesses. Samen plezier maken, samen genieten, samen trots zijn op wat we hebben en kunnen met elkaar.

Zelf mocht ik de recent enkele dagen doorbrengen in Kyoto zijn, in Japan. Een erg bijzonder bezoek. Er was zoveel moois te zien, maar wat ik ook opvallend vond, was dat er in die stad vele winkels waren waar je kimono’s kon huren. Voor een paar euro huur je dan zo’n traditioneel kostuum, je kleedt je om en gaat vervolgens in je kimono in de stad op pad om die dingen te doen die je normaal gesproken in je normale kleding doet. Grappig is dan de trots die van je afstraalt als je je kimono draagt, en de contacten die daardoor ontstaan.

Op het Dorpsplein Mierlo-Hout gaat het straks ook over vanzelfsprekende ontmoetingen. Heb jij zelf ontmoetingen meegemaakt die jij met ons zou willen delen? We horen het graag van u. Laat het ons weten via redactie@onsmierlohout.nl of via alex@dorpspleinmierlohout.nl. Ook via onze website www.dorpspleinmierlohout.nl en Facebook zullen we u ook regelmatig bijpraten over de stand van zaken in de ontwikkelingen omtrent het nieuwe dorpsplein.

Alex Sievers
Projectleider Dorpsplein Mierlo-Hout
www.dorpspleinmierlohout.nl


Dit nieuwsbericht is 1515 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring