In de spotlights: Martien Maas

Gepubliceerd op: 29 mei 2019 11:35

Binnen Mierlo-Hout bevinden zich veel ‘onopvallende’ bezige bijtjes die liever op de achtergrond blijven. Ook Martien Maas behoort tot deze categorie en zet zich al jaren in voor het verenigingsleven in Mierlo-Hout: Hij zat in de organisatie van de seniorenvakantie week, maar ook voor de carnavalsvereniging ‘de Kwietkedieten’ regelde hij veel.
Van oorsprong komt Martien niet uit Mierlo-Hout, maar uit Heeze waar hij in een groot gezin opgroeide. In 1968 kwam hij naar Mierlo-Hout en rolde hij na enige tijd ook in het verenigingsleven van Mierlo-Hout.

Als ik vraag wat hij allemaal heeft gedaan, denk hij even na, maar komt al snel tot een antwoord: “Ik ben eind jaren 70 voorzitter geweest van Volkstuinvereniging De Apostelhoeve, zat in het bestuur van de Judovereniging van Mierlo-Hout en ik was vrijwilliger bij D’n Huysakker.”
Ook carnaval heeft een speciaal plekje: “We gingen altijd met een man of twaalf carnaval vieren bij De Kluppels.” en jaarlijks tot op heden wordt de toegang naar de Geseldonk feestelijk versierd.

De liefde voor carnaval werd later doorgezet bij CV de Kwietkedieten, gevestigd in het Alphonsus. Hiervoor regelde Martien jarenlang met Ciska Nabuurs alles qua organisatie, maar sinds kort is er een nieuwe begeleidster Jolande van de Wiel waar hij mee samenwerkt voor de toekomst.
Nog regelmatig komen ze met het ‘clubke’ van de Boerenbruiloft van ‘96/97 bij elkaar: “We komen nog elk jaar bij elkaar met het clubke van toen. Met het 12,5 jarig bestaan zijn we zelfs met zijn allen een weekendje weg geweest en dat was echt heel gezellig!”, vertelt Riky de vrouw van Martien, met wie hij inmiddels 50 jaar getrouwd is.
Zes jaar geleden stapte hij ook in de organisatie van de Seniorenvakantieweek, die in januari van dit jaar ook de titel: ‘Groepering van het jaar 2018’ hebben gewonnen. In deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor ouderen. Dit deed hij samen met Ciska Nabuurs en Gairthy Exalto, maar inmiddels hebben ze de organisatie overgedragen aan ‘vers bloed’.
Wat hij verder nog wil gaan doen?: “Voor nu wil ik het wat rustiger aan gaan doen, maar ik zie wel weer wat er op mijn pad komt”.


Dit nieuwsbericht is 1585 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring