Wijkspeelplan Mierlo-Hout gereed

Gepubliceerd op: 24 april 2019 12:46

Vorig jaar hebben veel bewoners en partners in de wijk mee gedacht over verbetering van speelplekken in Mierlo-Hout. Het resultaat is nu gereed: het Wijkspeelplan Mierlo-Hout 2019-2023.

In het wijkspeelplan staat wat we in Mierlo-Hout willen doen om de speelruimte gevarieerd, eigentijds en avontuurlijk te maken.

Daarbij gaan we uit van 6 punten:

1. Centrale speel- en sportplekken voor iedereen creëren
2. Diversiteit van het speel- en sportaanbod verbreden
3. Co-creatie: samenwerking met bewoners en partners
4. Speel – en beweegroutes versterken
5. Benutten van voorzieningen en verenigingen
6. Verruimen van mogelijkheden voor bewegen op de stoep en in het groen.
Hiermee willen we de omgeving zo aantrekkelijk maken dat alle bewoners, en vooral kinderen, graag buiten gaan bewegen, ontmoeten en ontdekken.

We starten in 2019 in twee buurten met ontwerpen en herinrichten van de speelruimte

Het gaat om de omgeving van de Mr. Rietkerklaan en om de omgeving van de Mahoniehoutstraat. Hier staan speeltoestellen die hard aan vervanging toe zijn. Bovendien hebben enthousiaste bewoners en OBS ’t Hout initiatieven ingebracht. Het verder uitwerken van de ideeën tot een concreet plan organiseert de gemeente komend half jaar samen met de wijkraad, de LEV-groep en JIBB+. Kinderen krijgen daarbij, bijvoorbeeld via school, allereerst de gelegenheid om mee te denken. En natuurlijk betrekken we ook initiatiefnemers die zich al eerder hebben gemeld, buurtbewoners en partners.

Voor 2020 en daarna maken we een meerjarenprogramma voor de hele stad

Ter voorbereiding stellen we dit jaar ook voor alle andere Helmondse wijken een wijkspeelplan op. Alle wijkspeelplannen voegen we samen tot een meerjarenprogramma voor de periode 2020 tot 2023.
Om dit passend te maken binnen het beschikbare budget zijn verschuivingen in de planning van wijkspeelplannen niet uit te sluiten.

Wilt u meer weten over de uitvoering van het wijkspeelplan? Kijk op www.helmond.nl/speelruimte. Op deze webpagina vindt u de beleidsnota en het Wijkspeelplan Mierlo-Hout 2019-2023. Ook plaatsen we hier alle informatie over de voorbereiding en herinrichting van speelplekken en hoe u hierover mee kunt denken. En we publiceren hier het meerjarenprogramma zodra dat is vastgesteld (begin 2020).

Foto ter illustratieDit nieuwsbericht is 1369 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring