Bijzonder Bloemetje

Gepubliceerd op: 6 mei 2021 12:17

Elke maand wordt er een Mierlo-Houtenaar(s) in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen aangeboden door Bloemboetiek Nicole. Deze maand is de keuze gevallen op Leo en Marietje van der Vleuten.

 

Leo en Marietje
Getrouwd in 1962 dus volgend jaar 60 jaar getrouwd. Leo kocht in Eindhoven een demontabele houten woning en bouwde de woning met enkele vrienden weer op naast de ouderlijke woning aan de Zuid Parallelweg. “Ziezo”, zei Leo. “Amper getrouwd en nu al de bezitter van een eigen woning.” De houten woning staat er nog
Leo heeft de respectabele leeftijd van 82 jaar en Marietje van 81 jaar, beiden zijn nog volop actief en genieten van een welverdiende oude dag.

 

Ondernemers
Leo en Marietje, ondernemers van het ras dat helaas is uitgestorven. Leo begon zijn zelfstandige carrière als krantenbezorger, voor dag en dauw op pad om kranten te bezorgen, deur voor deur een krant, want in de zestiger jaren had ieder gezin een abonnement op de krant. Leo bezorgde de kranten, naast een volledige baan bij de Vlisco.
De volgende stap als zelfstandig ondernemer was het bezorgen van de krant bij de depots. Allereerst in Helmond, vervolgens De Peel, Gemert, Handel en Boekel en uiteindelijk bezorgden ze de krant in heel Brabant. Inmiddels had echtgenote Marietje ook plaats genomen achter het stuur van een VW-bus en toerde ook zij iedere nacht door Brabant. Door samen keihard te werken kon na verloop van tijd een professioneel expediteursbedrijf worden opgestart.

 

Vrijwilligers
Leo, met de dagelijkse steun van Marietje, heeft zich vele jaren ingezet voor de Mierlo-Houtse gemeenschap. We zetten de voornaamste taken voor u op een rij.
• Leo was jarenlang vice-voorzitter van RKSV Mierlo – Hout en inmiddels 66 jaar lid.
• Voorzitter van O.V.M.H. in de zeventiger jaren
• Voorzitter van M.H.P. (Mierlo-Hout promotion)
• 8 jaar raadslid in de partij van de alom bekende Jan Bungeners
• Voorzitter van CV de Kluppels en Prins Carnaval in het seizoen 1984/1985, Leo is betrokken bij de Kluppels vanaf 1963, het jaar dat de eerste optocht werd georganiseerd

De mooiste herinneringen hebben Leo en Marietje overgehouden van het:
• Oostenrijks weekend
• Breugeliaans weekend en het
• Spaans weekend

 

Deze weekendfeesten werden georganiseerd door M.H.P. De eerste twee weekenden in het pand waarin nu de Snoocker is gevestigd en het derde weekend in de tuin van Tiny van Dongen. Prachtige feesten die georganiseerd werden voor de gemeenschap Mierlo-Hout.

 

Sponsoring
Indien er gesponsord moest worden, stonden Leo en Marietje direct met raad en daad klaar want bij ‘de Vleut’ klopte je nooit te vergeefs aan en de schrijver van dit artikel kan het weten omdat hij tientallen jaren voor diverse verenigingen sponsoren heeft benaderd. We herinneren ons nog wel het mega 24 uurs wielerweekend georganiseerd door de commissarissen van de Fanfare Unitas. En natuurlijk waren Leo en Marietje als bezoekers in de hallen van Janssen en Fritsen (hoofdkwartier) aanwezig en Leo als fanatiek wielerfan nam de microfoon ter hand en vertelde de negen moe gestreden wielrenners, dat ze de in bruikleen gekregen Colnago fietsen maar mee naar huis moesten nemen en de rekening naar het expediteursbedrijf van der Vleuten konden sturen.

 

Diversen
Beiden kunnen eindeloos blijven praten over de beginperiode van hun onderneming, over de ontelbare voorvallen waar achteraf om gelachen wordt, bijvoorbeeld:
“Op een vroege morgen reed Marietje met de VW-bus naar Stiphout, rijdend door te diepe karresporen lag de VW-bus plotseling op haar kant. Wat nu, dacht Marietje, maar een vriendelijke boer schoot haar te hulp. Het was spek- en spekglad, maar de kranten moesten worden afgeleverd bij de depots”, aldus Leo. Onverantwoord, maar woord is woord en met vallen en opstaan werden de kranten weggebracht, ze waren trots dat ze het karwei hadden geklaard, totdat de opdrachtgever Leo belde met het verzoek of hij de kranten weer bij de depots kon gaan ophalen want de bezorgers waren niet komen opdagen om de kranten te bezorgen. Leo kijkt terug op een dankbare tijd bij OVMH, MHP, de Kluppels, de politiek en als voetballer bij de RKSV. Niets is hun beide ontgaan binnen de gemeenschap Mierlo-Hout. Bij praktisch alle evenementen waren ze betrokken en stonden klaar met knipbeurs, platte wagen of heftruck. “Want,” zegt Leo, “wij vonden dat we de verenigingen binnen de gemeenschap moesten steunen.”

 

 

Leo en Marietje, mede namens alle verenigingen een welgemeend dankjewel, blijf vooral gezond en bedankt voor het gesprek en de gastvrijheid.


Dit nieuwsbericht is 922 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring