Dorpsplein Mierlo-Hout: denk eens even met ons mee

Gepubliceerd op: 5 juli 2019 8:22

Het Dorpsplein Mierlo-Hout wordt een plek voor iedereen die zich betrokken voelt bij Mierlo-Hout. Los van de fysieke locatie zien wij het dorpsplein vooral ook als een aanjager voor gemeenschapszin in Mierlo-Hout. Dat betekent dat als wij naar de dorpsbewoners luisteren, om en nabij het dorpsplein ook veel ruimte zou moeten komen voor gemeenschappelijke voorzieningen. In onze visie zijn het juist de voorzieningen die voor wat reuring kunnen zorgen, mooie ontmoetingen tussen mensen kunnen stimuleren en nog meer betekenis kunnen geven aan het leven.

Mooi is het om te zien dat wij in het streven naar gemeenschapszin niet alleen staan. Niet in Helmond, niet in de wereld. Zelfs een bedrijf als Ikea werkt tegenwoordig aan nieuwbouwwoningen en buurten waar het stedelijk leven minder anoniem is, en waar verbindingen meer vanzelfsprekend zijn. En natuurlijk hoopt Ikea dat ze daarmee ook extra Billy’s, Klippans of complete keukens te verkopen. Voor geïnteresseerden, kijk eens op www.urbanvillageproject.com voor Ikea’s visie op nieuwe stadswijken en de rol van voorzieningen daarin.

Het is fijn als je in het kader van die voorzieningen even met ons mee zou willen denken. Wat voor gemeenschappelijke voorzieningen zijn er volgens jou nodig rond het dorpsplein? Aan welke voorzieningen zouden wij prioriteit moeten geven in de realisatie? En, zie je voor jezelf een rol weggelegd in het realiseren, exploiteren of beheren van zo’n voorziening? We nodigen je graag uit om enkele vragen hierover te beantwoorden in de enquête op www.dorpspleinmierlohout.nl/enquete.

Wij kunnen ons verschillende gemeenschappelijke voorzieningen voorstellen, aanvullend aan wat er al in de wijk wordt aangeboden, of in samenwerking met partijen die al actief zijn in Mierlo-Hout. We noemen er hieronder enkele.

• Een tuin met geurende bloemen en planten, om lekker tussen te kunnen picknicken
• Een kruidentuin, om af en toe kruiden te kunnen plukken
• Een voedselbos, met struiken en bomen voor noten en vruchten
• Een overdekte farm, waar het gehele jaar door gezonde groente kan worden gekweekt
• Een fontein
• Een buurtkeuken met een gezamenlijke eetkamer
• Een ruimte voor workshops en evenementen
• Een plek van en organisatie voor deelauto’s en deel-e-bikes
• Een gemeenschappelijke woonkamer
• Een plek voor werkplekken
• Horeca

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer voorzieningen te bedenken. Mocht je hierover ideeën hebben dan horen we dat graag. Bijvoorbeeld over sport, spel, beweging, welbevinden of zorg. Laat het ons weten via de enquête, redactie@onsmierlohout.nl of via alex@dorpspleinmierlohout.nl. Ook via onze website www.dorpspleinmierlohout.nl en Facebook zullen we u regelmatig bijpraten over de stand van zaken in de ontwikkelingen omtrent het nieuwe dorpsplein.

Alex Sievers
Projectleider Dorpsplein Mierlo-Hout
www.dorpspleinmierlohout.nl


Dit nieuwsbericht is 1846 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring