Toen en nu: de Markthal

Toen en nu: de Markthal
Gepubliceerd op: 19 april 2021 13:36

In de allereerste uitgave van Weekkrant De Loop Helmond op 1 november 2003 stond een artikel over de markthal. Deze moest op dat moment nog gebouwd worden en zou in december 2003 opgeleverd worden. Op het moment van schrijven was de plaats waar de markthal inmiddels ruim 17 jaar staat (De Plaetse), nog een grote zandvlakte. Nu is het bouwwerk niet meer weg te denken uit Brandevoort.

 

De markthal, ook wel Victoriaanse hal genoemd, is een gietijzeren multifunctionele overkapping, waaronder diverse evenementen, alsook markten, plaatsvinden. De biologische markt bijvoorbeeld. In het artikel uit 2003 werd ook al gesproken over de Dickensnight. Nu, in tijden van corona, zijn evenementen even niet mogelijk. Markten kunnen onder bepaalde voorwaarden wel doorgaan. Op het moment dat de markthal ‘leeg’ staat, en dus niet gebruikt wordt voor markt of evenement, zijn er toch vaak mensen te vinden. Een personal trainer die een training geeft, meiden die bijkletsen of een gezin dat schuilt voor de regen. Een dergelijke markthal kom je elders in Nederland niet vaak tegen. Het is een eyecatcher door onder andere de bouwstijl met vele versieringen en is geliefd bij vele (sfeer)fotografen.


Dit nieuwsbericht is 1031 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring