Welkom in Brandevoort

Welkom in Brandevoort
Gepubliceerd op: 19 april 2021 13:33

In deze nieuwe rubriek heten we bewoners van Brandevoort letterlijk welkom. We gaan op de koffie bij nieuwbakken Brandevoorters en vragen hen naar waarom ze voor Brandevoort gekozen hebben en hoe deze wijk hen bevalt. Voor deze eerste aflevering gingen we op de thee bij Faim en Kafjeh Yousufzai en hun twee kinderen.

 

Door: Wendy Lodewijk

 

We worden warm onthaald. Wanneer we eenmaal zitten en het theewater op staat, wordt ondertussen de salontafel vol met lekkers gezet. Gastvrijheid en vriendelijkheid is bij dit gezin een groot goed. Begin januari zijn ze hier komen wonen. De 7 jaar hiervoor woonden zij al wel in Helmond, maar dan in het centrum. Daarvoor hebben zij in Eindhoven gewoond en verschillende familieleden wonen daar nu nog. Op een gegeven moment waren zij op zoek naar een andere woning en Brandevoort was ergens al een beetje bekend terrein voor ze: als zij familie in Eindhoven op gingen zoeken, kwamen ze er al langs of doorheen. Het uiterlijk van de wijk en de woningen sprak hen vanaf het begin al aan. Op de vraag hoe het wonen in Brandevoort bevalt, wordt er unaniem geantwoord: “Goed!” Kafjeh legt uit: “Het is hier een heel fijn plek. We vinden hier de rust en kalmte die er in het centrum eigenlijk niet was. We wonen niet aan een doorgaande weg, maar echt in een wijk. Dat betekent dat hier alleen bestemmingsverkeer rijdt en dat is echt prettig. En, niet onbelangrijk: we hebben leuke buren!”

 

Faim vult aan: “Een straat met eigenlijk maar 4 huizen geeft inderdaad veel rust. Ook ’s nachts is dat prettig, we kunnen nu letterlijk rustig slapen. We wonen als het ware in een dorp in de stad. Daarnaast vinden we het een mooie wijk en er zijn hier genoeg verenigingen waar wij of onze kinderen zich kunnen aansluiten. Daarnaast is de aansluiting met Eindhoven zowel voor de auto als de trein erg goed. Dat is fijn voor ons, als we naar familie gaan, maar zeker ook voor onze kinderen als zij later gaan studeren.” Zoon Elham (13) is ook erg enthousiast over Brandevoort: “Als ik de voordeur uit stap, voelt het als een paradijs om mij heen! Ik vind het echt een prachtige wijk en voel me al helemaal thuis. Ik heb zelfs al nieuwe vrienden gemaakt!” Dochter Sahar (11) beaamt dit: “Ik heb vanuit school al kennis mogen maken met Brandevoort. Ook ik vind het een mooie wijk met leuke mensen. Ze zijn hier vrolijk en vriendelijk.” Beide kinderen geven aan dat ze geen problemen hebben ondervonden bij het wisselen van school en dat ze zich nu alweer op hun plek voelen. Ze zijn enthousiast en bekijken alles van de positieve kant.

 

Uit een vraag over wat het gezin in het dagelijks leven doet, blijkt dat ze allemaal bezige bijtjes zijn. Sahar zit in groep 7 van OBS Brandevoort. In haar vrije tijd vindt ze het ontzettend leuk om te dansen. “Ik krijg er energie van en ik ben tegelijkertijd ook in beweging. Dansen is iets dat echt bij mij past.” Elham zit in de brugklas van de havo van het Carolus Borromeus College. Hij is in zijn vrije tijd voornamelijk bezig met sport.

 

“Ik heb al van alles gedaan, van zwemmen tot kickboksen. Nu heb ik zin om te gaan voetballen.” Kafjeh werkt bij Stichting Woonpartners als medewerker crediteurenadministratie, iets wat ze met veel enthousiasme doet. Het werk van haar man is iets lastiger uit te leggen. Hij werkt bij een onderneming waar ze van glasvezel speciale doeken maken, die onder andere als bekleding in vloeistoftanks (bijvoorbeeld brandstoffen) dienen. Het is een dochterbedrijf van een Amerikaanse firma en Faim heeft hier diverse taken, waaronder de eindcontrole. Naast deze fulltime baan, heeft hij ook nog een eigen taxibedrijf: Taxi4U Helmond. De opdrachten voor zijn taxiritten krijgt hij via Uber.

 

Aan alle kanten is te merken dat dit gezin helemaal op hun plek is in Brandevoort. Zij hebben hun geluk gevonden en zien hun toekomst rooskleurig tegemoet. Wij wensen Faim, Kafjeh, Elham en Sahar heel veel woonplezier en geluk in Brandevoort!

 

Ben jij ook net in Brandevoort komen wonen en vind je het leuk om te vertellen over wat Brandevoort zo leuk maakt en/of hoe je hier terecht bent gekomen? Stuur dan een mail naar redactie@onsbrandevoort.com en vertel ons jouw verhaal!


Dit nieuwsbericht is 1011 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring